Smog and Gridlock från Urban Decay

Dagens makeup går i mettalisk brun. I globlinjen har jag den mörkare Smog som jag jobbar ut ordentligt innan jag applicerar Gridlock på hela det rörliga ögonlocket. Gridlock är metalliskt ljusbrun, svårt att förklara... Smog är en kall metallisk brun, mörkare än Gridlock. De båda två är i den där underbart krämiga konsistensen som många av Urban Decays metalliska skuggor är. Jag jobbade ihop dem så att det inte skulle bli en tydlig övergång.

För att få lite liv i ansiktet hade jag både Glominerals Papaya som rouge och lite NARS Orgasm ovanpå. På läpparna har jag glosset Icy Pink från Estee Lauder.




En ljus måndags makeup

Måndag morgon. Man orkar inte så mycket. Trots det vill jag försöka att se lite pigg och fräsh ut. En ljus makeup tycker jag passar sig alldeles utmärkt när man inte vill se ut som man känner sig. Basen består som vanligt av id's fairly light och mineral veil. Som bronzer har jag Laguna från Nars och rougen är från Glominerals i nyansen Papaya. När jag lägger en ljus dagmakeup lägger jag både bronzer och rouge före sista lagret Mineral veil så att de suddas ut ordentligt och att intrycket blir så naturligt som möjligt. Man ska inte se att de är där. Ögonen grundade jag med UDPP, lite kajal utmed fransarna och sedan ögonskuggor. De skuggor jag använde är från BoS från Urban Decay. Jag började med att lägga den vinröda Roach i globlinjen. Den suddar jag ut ordentligt innan jag lägger nästa nyans. På resten av det rörliga ögonlocket lägger jag Midnight cowboy, som är ljus och glittrig champange med lite guld. Över det hela sveper jag den laxrosa Scandal. Jag lägger lite Scandal utmed den nedre fransraden också. Sedan Masterpiece Max från Max Factor. På läpparna har jag Crown från Make up store. Det är ett transparent rosa läppstift. Lika fint till vardag som på fest. Perfekt nyans för mig. Som kronan på verket sveper jag ett lager med Diamant ambré från Dior. Ett skimmerpuder i fyra nyanser av brunt (ursäkta det dåliga skämtet...). Den highlightar och ger en fin lyster till huden. Jag längtar till sommaren när man är lite solbränd. Då kommer den verkligen göra succè.


Ett försök till att ta en närblid...

Inget mer uuhuuuhuuhuuu...

Jag är i stort behov av en ny hårfön. Den jag har nu fick jag av min pappa för hundra år sedan och nu låter den typ såhär uuuuUhuuuuHuuuu... utan minsta tryck. Den skulle inte blåsa omkull en tändsticka. Men nu har jag beställt en ny fin hårfön. Jag hoppas att den låter mer UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU och inget uuuuhuuuHuuuUhuu. Fin är den också. Den är vit med ett blommigt mönster. Me like! Det är Vidal sasson limited edition och kostar 399 kr. Hoppas att den är lika fin i verkligheten.,Men nu ska jag gå och föna håret med min uhuuuhuu-fön.

Ibland har man tur!

Ja, ibland har man tur. Jag har tur som har en kompis som valt ett mycket bra yrke, frisör. Inte nog med att hon ser till att jag ser anständig ut i håret, hon tipsar mig om nya (och gamla) bra produkter. En för mig ny produkt är Goldwells skumtoning Soft colour, violet blonde, 10v. Skumtoningen torkar inte ut håret som silvershampo gör.

Instuktionerna säger att man ska tvätta håret och sätta toningen i handdukstorkat hår, låta det sitta tills man fått en bra nyans. Hur ser man det? Seriöst, man har blått skum i håret - får man någonsin en bra nyans då? Det är helt omöjligt att se när det är rätt nyans. Man får chansa... Jag gör typ tvärtom istället. Jag gör som Lynn tipsat mig om. Ännu en bra grej med att hon valde detta fantastiska yrke, hon kan ge tip om hur man ska använda produkter på ett helt annat sätt än det som anvisningarna säger. Jag gör så här: jag fördelar skummet i torrt hår och sätter upp det med en klämma. Sedan låter jag det sitta i 20 minuter under tiden sitter jag och ber en stilla bön att håret inte ska suga åt sig för mkt av det blåa pigmentet och sedan tvättar jag det som vanligt. När jag sedan torkar håret är det bara att hoppas på det bästa.



En annan bra grej är att jag hade turen att få två stycken less creamer från L'Oréal Proffesionnel, Color show. Jag gillar verkligen den liss creamen. Mitt hår blir så mjukt och samarbetsvilligt. Otur är att de utgår ur sortimentet, tur är att jag kom över två stycken och de kommer jag ha ett par år. De är verkligen dryga, speciellt när man har flera sorter man växlar mellan, haha! Dessutom gillar jag färgen på förpackningarna. Babyrosa! Ja, jag är fånig.

Protest och Absinthe från Urban Decay

Det är så fint med gröna ögon. Jag gillar mina blå, blått är fint, men jag blir alltid lite avis på dem med gröna ögon. Det är så unikt på något sätt. Blå och bruna ser man överallt men gröna ser man nästan aldrig. Jag kan inte ändra min ögonfärg till grön men jag kan ha grön ögonskugga som någon sorts kompensation. Men det hjälper inte mycket tycker jag. Men jag gillar grön ögonskugga oavsett det fungerar som ersättning eller ej.

Idag har jag Protest i globlinjen och Absinthe på den rörliga delen av ögonlocket. Som eyeliner har jag min geleyeliner från FACE som jag lägger med en snedställd pensel från Make up store. Jag använder den snedställda när jag vill ha en mindre markerad linje.


Mer från Viva la Diva

Idag har jag använt två av de lila nyanserna. Tyvär ser de mer grå än lila ut på bilderna så de lila tonerna får ni lägga till själva. Jag har grundat med UDPP och har svart geleyeliner utmed fransraden innan jag lägger ögonskuggorna.

Sedan har jag lagt den lila med pil nr 2 i globlinjen, sedan den ljusa med pil nr 1 på den rörliga delen av ögonlocket och sist har jag lagt den lite mörkare lila med pil nr 3 lite ovan globlinjen.




Eftersom skuggorna är väldigt metalliska så tycker jag att det krävs något för att förstärka ögonfransarna. Har man en alltför metallisk och ljus skugga på hela ögonlocket tycker jag man får ett alltför hårt intryck. Nästan lite för 90-tal på något sätt. Jag får bilden av hårt sminkad med svart linje runt ögonen och kritvit ögonskugga, pannband och tofs högt i nacken. Jag vill hellre ha lite djupare blick. För att få det lägger jag lite mörk skugga från mitten av fransraden och utåt. Inte så mörkt så att den blir svart utan bara en lite mörkare nyans. Jag använde den grå näst längst ner i vänstra raden.

Bilden är tagen utan blixt för att det ska synas bättre.


Som man kan se på bilden har jag gått lös på mina spolar igen för att ge lite volym. Vad säger man? Det krävs en hel del övning för att få mjuka lockar. I det här läget ser det mest ut som en långt utväxt permanent. Men övning ger färdighet. Jag fortsätter att testa dem. Mitt största problem är luggen just nu. Den är för lång för att locka in i frisyren. Än så länge så hamnar den i ett spänne.

            

Att locka håret...

Som ni kan se i tidigare inlägg har jag köpt värmespolar som jag testar nu så ofta jag kan. Innan jag hade mina värmespolar så lockade jag mitt hår med plattång. Det är något som många undrar över: locka med plattång??? Så nu tänker jag försöka förklara hur man gör när man lockar med plattång och hur man får de bästa lockarna. Jag kommer även jämföra resultatet mellan lockar av plattång och lockar av värmespolar.

För att kunna locka med din plattång bör du ha en som är smal, min är ca 1,5 cm bred. Den bör även vara en av bra kvalité så att den blir ordentligt varm. Jag använder en från GAMA med keramikplattor. Den är ganska gammal, det finns många mycket bättre på marknaden, men den fungerar alldeles utmärkt. Jag har väl haft den i ca 2,5 år. Det är med plattänger på 2000-talet som det var med datorer på 1990-talet. Så fort man köpt den har den blivit omodern. ;) Åter till lockarna. En annan avgörande faktor för bra lockar är ditt hår. Ju "skitigare" desto bättre. Bäst resultat blir det om man dagen innan har stylat och fixat det så att håret är fullt av spray. Nytvättat hår är mycket svårare att locka. Innan man ens kommer ut på krogen har man bara volym, inga lockar. Så för att locka med plattång beövs en smal plattång som blir tillräckligt varm och otvättat hår.

Jag börjar alltid med att sätta upp håret med en klämma. För att det ska bli enklare så klart. Jag lockar alltid underhåret först och går utåt/uppåt. Jag sprayar håret med en spray som är värmeskyddande och hjälper håret att behålla sin nya struktur.Jag använder tecni.art hot style constructor från L'Oréal professionnel (deras frisörserie). Sedan tar jag en slinga i taget. Ju mindre hår i varje slinga desto finare och jämnare lockar. Man gör sedan tvärtom mot när man lockar med locktång, man klämmer åt håret närmast hårbotten. Med locktång börjar man i topparna. Det är nu man avgör hur små lockar man vill ha. Man snurrar plattången samtidigt som man för den utför slingan mot topparna. Ju mer man snurrar den desto mindre lockar. Det är viktigt att man inte har för bråttom utan att man snurrar lagom långsamt utan att stanna på vägen. Stannar man till blir det en kant mitt i slingan. Man får snart snits på det. Så för tången i en långsam rörelse utmed hela slingan. Åt vilket håll man lockar är en smaksak. Jag lockar vissa uppåt och andra nedåt för att få mer levande lockar. Mitt på huvudet lockar jag dem bakåt för att få bort benan. Fördelen med att använda plattång istället för locktång är att man får med topparna. Med en locktång kan topparna bli lite spretiga. Med en plattång kan man även göra olika stora lockar, man avgör själv.

Även om jag gillar att min hår ser stylat ut så ska det inte se fejk och onaturligt ut. Så när jag har lockat hela håret låter jag det svalna några minuter för att sedan borsta ur lockarna. Meningen är att få ett vackert svall inte att se ut som en nypermanentad tant eller en korkskruvslockig flicka. Så jag reder ut lockarna med borste och med fingrarna. För att behålla lockarna så krävs spray. Vilken hårspray man använder är avgörande. Släng bort alla dessa hemska "superstrong" billiga sprayer... Satsa på kvalité. Hårsprayen är den absolut viktigaste produkten när det kommer till styling. I ett långt hår bör man hellre ha en hårspray med lagom styrka. Detta är det absolut bästa tips jag någonsin fått av min vän tillika frisör Lynn. Jag använder helst Infinium styrka 2 från L'Oréal Professionnel.

Skillnaden mellan plattång och värmespolar som jag märkt är att med värmespolar kan man göra lockar på ett nytvättat hår. Det är något som jag uppskattar eftersom det finns inget som gör att man känner sig så "party" som när man har ett rent och nytsylat hår. Ett annat plus är att det går mycket snabbare. Jag har väldigt tjockt hår så för mig tar det ca 45 minuter att locka håret. Då har jag inte ens särskilt långt hår. Med värmespolarna tar det kanske effektiv tid 15 minuter. MEN de ska sitta i håret mellan 30 och 60 minuter så man får sätta igång i tid. Fördelen är att man kan sminka sig och fixa med annat under tiden som lockarna bakas. Jag fick dela upp håret i två delar så det tog ca 2 timmar för mig att få mina lockar med värmespolar, men då när lockarna var klara så var jag färdigsminkad och klädd. Däremot upplevde jag att lockarna sitter bättre när jag använder plattång. Det tror jag beror på att man gör de lockarna i ett otvättat hår. Håret håller sig bättre då. Men jag kommer fortsätta med mina värmespolar och försöka hitta en produkt som gör att lockarna håller bättre. En läggningsvätska blir nog nästa inköp.

   Plattång vs. värmespolar

Lockar och lösögonfransar


Återigen provar jag mina värmespolar. Jag är väldigt nöjd med resultatet, det blir fina lockar i olika storlekar. Jag fick dela upp håret i två delar och göra 2x15 lockar. Trots det går det mycket snabbare än med plattång eftersom tiden när spolarna sitter i håret kan utnyttjas till att lägga makeupen eller välja outfit.

Ögonen har jag grundat med UDPP, Utmed fransraden lägger jag FACE svarta geleyeliner. Jag fäster fyra lösögonfransar per öga, Lösögonfransar från Depend och mörkt lim från Ardell.

Ögonskugga: Jag börjar med den äggskalsvita och matta Vanilla, MUS, under brynet och runt ögat för att ljusa upp i ögonvrån och under ögat. I globlinjen lägger jag ett tjockt lager svart och matt ögonskugga, Pervertion Urban Decay. På hela rörliga ögonlocket och över det svarta applicerar jag Mayhem, UD, som är skiftar i lila och blå. Jag lägger även lite Mayhem utmed nedre fransraden. På vattenlinjen lägger jag lite pervertion. Slutligen lägger jag en bred eyeliner och lite mascara.

Framifrån Liten närbild Blundar Lockarna... Mer lockar


Fråga en dam om hennes ålder?



Det är tydligen oartigt att fråga en dam om hennes ålder. Jag förstår inte alls varför. Idag när jag var på systemet och köpte tre flaskor av det som på norska kallas rusbrus. Rusbrus ar det tråkiga namnet alkoläsk på svenska, inte lika roligt. Och ja, det är inte hippt. Men jag vill ha. Vill ha rusbrus. Då när jag står där helt osminkad och så där vackert vintergrå så fragar damen i kassan efter legitimaiton. WOHO!!! Inte illa. Snart 28 år och fortfarande så kan man få någon att tveka på att man är tillräckligt gammal för att dricka rusbrus. Men det var jag. Och har varit i snart 8 år. Så fråga gärna den här damen om hennes ålder. I alla fall om du arbetar på systemet.

Mina lockar: första försöket.

Jag kunde inte låta bli. Värmespolarna ville verkligen bli använda. När jag konsulterat Gunilla på Creative zone vågade jag prova lite. Håret ska vara torrt och för bästa resultat nytvättat. Det tycker jag om! När man ska locka det med plattången bör håret vara tvättat tidigast dagen före. Det är inte så kul när man ska göra sig fin tycker jag. Jag vill ha helt nytvättat hår när jag gör iordning det. 

Jag vill gärna visa hur jag såg ut med alla spolar i huvudet. Så här kommer några bilder på mig helt osminkad. Inte illa i en sminkblogg. Det var lite för få spolar, 20 st. Jag får göra det i två omgångar nästa gång. Och aj mina fingrar! Jag tyckte att det gjorde ont. Men å andra sidan kan jag knappt ha händerna i solen utan att jag tycker att det gör ont.






Moringa




Idag så köpte jag den underbara Body milk Moringa från The Body shop. Den doftar så underbart. Väldigt söt, men ibland får man vara lite söt.

Lockigt hår!


Jag älskar när mitt hår är lockigt. Mitt eget hår är sådär vanligt halvrörligt, varken rakt eller lockigt. Ja, som var och varannan svensk skulle jag nästan vilja tro. Men jag ska itne klaga. Mitt hår är av kanonkvalité och tål nästan allt. Jag har nästan aldrig kluvna toppar eller friss i håret. När dessutom Lynn fixat till min färg och klippt det så är jag bara nöjd. Men man vill ju alltid göra MER. Aldrig helt nöjd. Mitt hår är väldigt tjockt och det tar mig ca 45 minuter att locka det med min platttång. Ja, ni läste rätt, plattången är perfekt att göra lockar med. Men det går inte snabbt. Min kalufs består av hen hel del hår. Så nu har jag köpt värmespolar. Det har jag aldrig provat förut, men nu så är jag nyfiken. Jag vet bara inte hur man gör. Så här sitter jag nu i soffan och tittar på mina spolar och försöker fundera ut hur vi ska förstå varandra. Jag på ena dynan och den på andra. Ska jag bara kasta mig över den eller ta en i taget? Jag kör på tekniken som den där kvinnan gjorde med gorillorna. Låter den vänja sig vid min närvaro och så kanske den börjar agera och göra det den är menad till. Bara jag inte gör några snabba rörelser.

Tack fina makeupoholic!

Utnämning!

Den här fina utnämningen fick jag av makeupoholic. Vad roligt! Vilken söt tanke. Jag tackar allra ödmjukast.


Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!


Nytt smink!!!

Jag har shoppat lite... Jag är så nöjd med mina inköp. Min mamma har varit i Australien och hälsat på lillasyster Hanna. Då passade jag på att skicka med en inköpslista, bronzer, rouge och lipgloss från NARS. Rouge och bronzer är två gamla favoriter men glosset är nytt. jag har inte provat NARS gloss förut, det var helt okej. Det var inte det bästa jag provat, men det var roligt att testa.

Sedan fyndade jag ordentligt. Jag ramlade rakt in i en jätterea. 40 % på allt i hela butiken!!! Jag köpte lite smått och gott, bland annat så blev det Collistars fina bronzerhjärta. Bara förpackningen skapar ett sjukt habegär! Ett hjärta med stenar. Finast i lådan. Cristalli de Soli 2. En bronzer med stora glitterflan i, kommer passa bra till solbrännan i sommar. Andra fyndet var från Dior, Shimmer powder 02 Diamant ambré. Ett skimmerpuder i fyra nyanser, antingen blandar man eller tar var för sig. Det skimmrar ordentligt om kinderna när man har detta på sig. Tredje fyndet var en svart kajal från Clarins. Jag gillar när kajalen är lite mjuk och blir riktigt svart vilket dän här är. Fjärde fyndet var en ögonskuggepensel från Clarins. Jag har aldrig provat deras penslar förut så jag passade så klart på. Det blev lite annat kul, så som lösögonfransar, några ansiktsmasker, hårspay och en kamomillinpackning.

De tre sista produkterna är från Mist Stockholm. Ett för mig helt nytt märke som jag säkert kommer att prova mer från. I inlägget innan så har jag provat de två skuggorna Esmeralda och Tokyo. Den lilla korallcerisa eyedusten heter Lust star.



Jag måste visa hur Collistar-hjärtat ser ut när det är stängt...


Mist Stockholm

Nu har Mist Stockholm hittat till Örebro. Jättekul! Jag är vekligen nyfiken på deras smink. Eller i alla fall deras ögonskuggor. Är det någon som provat så är jag mycket nyfiken på att höra vad ni tycker om deras produkter. Jag snubblade in av en slump och passade på att köpa tre ögonskuggor, två pressade och en eyedust. Här har jag de två pressade. I globlinjen har jag en korallrosa, Tokyo, och på ögonlocket har jag en rosa med stora guldflan i, Esmeralda. Båda påminner lite om NARS Orgasm. Väldigt fina. Det var lätta att applicera och mycket pigmentrika. De är ganska lösa i formulan. Jag fäster dem på Dignity. På läpparna har jag lipglosset Orgasm från NARS. Det är inte så klistrigt gloss och sitter bra.




Bad hair day...

När man har en riktigt dålig hårdag så är det egentligen ingen idé att sminka sig. Men jag gjorde ett försök. Jag tycker att det är kul att använda min Viva La Diva-palett. Den här dagen föll valet på de gröna nyanserna. Det är en rolig palett att jobba med. Fortfarande så tycker jag att makeupstores concealerpensel är bäst att applicera skuggorna med.




På läpparna har jag mitt nya lipgloss från NARS som är i samma nyans som rouget, Orgasm.


Mer BoS

Här är en ljus makeup gjord av min fina Box of shadow. Först har jag Last call i globlinjen, sedan Scandal på yttre halvan av ögonlocket och sist Midnight cowboy över resten och mot brynet.


RSS 2.0