Ett brev på posten...

Nu har jag fått eyeliner och pensel från FACE som utlovades i DV. Det tog lite tid, men nu är den här och det är ju det enda som räknas, eller hur?
Jag var tvungen att prova lite. Pensel kändes mjuk och bra, geleyelinern var lättarbetad men blev inte helt kolsvart. Resultatet blir mer gråsvart än svart. Med min flytande eyeliner blir färgen svartare än med geleyelinern. Men det är inte alltid som jag är ute efter ett kolsvart resultat. Ibland passar den mjukare gråsvarta bättre. Så jag är inte alls missnöjd med min gåva från DV och FACE. Tvärtom. Jag är förtjust!


Absinthe och Pervertion

En riktigt partymejk blev det när jag blandade den giftgröna absinthe med den svarta pervertion från Urban Decay.
Innan jag börjar med ögonmejken fäster jag fyra "ögonfransar" på varje öga. Jag grundar med UDPP och lägger pervertion innan jag lägger absinthe. Jag lägger en ganska bred eyeliner som jag jobbar ut lite med en mjukare pensel. Absinthe är verkligen en häftig ögonskugga. Grönare kan det nog inte bli.




Så var det en närbild på jättenäsan...

Viva la Diva

Jag köpte en palett från Viva La Diva som jag såg hos lipglossbitch i det här inlägget. Jag tycker att det är jättekul med en palett med så många nyanser.


Vad tycker jag? Färgerna är verkligen fina och blir skimriga på ögonlocket. Det enda minuset jag vill ge den är att de är svåra att applicera. Jag rekommenderar en i syntet av bra kvalité. De jag tycker fungerar bäst är Make up stores concealer-pensel eller id's wet/dry. De är lite hårdare och borsten är ganska kraftiga. Det är itne fl att använda fingrarna, det är en mycket oljig konsistens. Men då måste man tvätta sig ordentligt så inga bakterier petas ner i ögonskuggan.
Som grund gillar jag att ha enbart en primer. Jag provade med cremehighlightern Dignity och det blev bara kladdigt. Så jag provar nu för fullt min palett.

Den första jag lägger ut är en grå sotning. Jag använde den grå som är näst längst ned t.v.




Och så försöker jag mig på en närbild...

Stop painting your lashes...

...tube them!
Jag har provat det senaste påhittet inom mascaror - man ska inte måla dem utan "tuba" in dem. Vad det nu betyder?

Jag har provat blinc som var väldigt tidiga med att lansera sin mascara. De beskriver den som volym och längd-givande mascara som inte fäller under dagen. Det enda sättet att tvätta bort den är att använda mycket ljummet vatten och trycka lätt vid fransrötterna. Tuberna ramlar sedan enkelt av utan att kladda. Man kan läsa mer om den här.

Den andra jag har provat är Mirenésse. Den beskrivs som en curlmascara som ger volym. Den här fäller eller kladdar inte. Man tvättar enkelt bort den genom att använda ljummet vatten och trycka lätt vid fransrötterna. Läs mer här.

Jag tycker:
blinc var under all kritik. Mina fransar såg ut som spindelben och det blev ingen volym. Om det blev lite längd så spelade det ingen roll eftersom hela intrycket förstörs av att det såg ut som om jag hade fem tjocka fransar. Jag har provat en gång och jag provar aldrig mer. Det här är nog den absolut sämsta mascara som jag haft in min hand. Jag vill bara varna för denna hemska produkt.

mirenésse separerade och gav volym. Mina fransar blev fina men jag blev inte direkt imponerad. Mascaran kladdar lite i förpackningen och det tycker inte jag om. Om det hela tiden dras ut mascara hur kommer den se ut efter några veckor? Ett stort plus till den smidiga borsten, den var formad som en kon vilket gjorde att det var lätt att få med även fransarna längst in. Kommer jag köpa den igen? Nej. Jag vill ha mer effekt.

Vad tyckte jag om tube-grejen?
BRA! Jag gillar verkligen att man sklipper kladd runt ögonen. Enkelt och lätt får man bort all mascara och den sitter hela dagen. Jag har aldrig problem med fällande mascara men om man har det borde Mirenésse vara värd att prova.

  

Gratis eyeliner + pensel

Passa på! I månadens nummer av Damernas värld får man med en mycket fin gåva. En eyelinerpensel och en geleyeliner från FACE. Inte illa tycker jag. Jag fick hem min DV i brevlådan men tyvärr saknades både eyeliner och pensel. Jag mejlade DV och snälla som de är så skulle de skicka en eyeliner och pensel till mig istället. Så nu sitter jag här och väntar på mitt paket. Men om du inte får din DV hem i brevlådan passa på att köp en bra tidning och få en fin gåva!

Jag återkommer när jag fått och provat eyelinern.


Scandal och Roach

Tänk vilken tur att jag beställde min BoS i tid. Nu verkar den ta slut på alla lager runt om i världen. Jag fortsätter att prova de olika skuggorna. Idag har jag en en nyans som jag inte rikitigt vet hur man benämner.
Steg för steg:
1. primer på det rörliga ögonlocket, UDPP.
2. svart kajal utmed fransraden som jag jobbar ut ordentligt med en liten hård pensel.
3. cremehighlighter på det rörliga ögonlocket, Dignity FACE.
3. svart matt skugga utmed franraden mkt bredare  i slutet av fransraden och i globlinjen, sudda, Pervertion Urban Decay.
4. en orangerosa skimmerskugga på det rörliga ögonlocket, appliceras med en fast pensel, Scandal Urban Decay.
5. i globlinjen la jag en vinröd skimmerskugga, Roach Urban Decay, som jobbas ut ordentligt med en mjuk pensel.
6. svart eyeliner utmed övre fransraden
7. svart matt skugga läggs över eyelinern och suddar ut de skarpa kanterna
8. utmed nedre fransraden lägger jag en tunn linje av svart matt skugga med en snedställd pensel.
9. sveper tunt Scandal under ögat, i inre ögonvrån och under brynet.
10. mascara och browfix

På läpparna har jag Crown från Make up store. 



Shattered och Muffin

Jag fortsätter med BoS. Muffin på Dignity och Shattered i Globlinjen. Utmed fransraden har jag en mörkblå skugga, Goddess.









RSS 2.0