Tart och Queen Phyllis

En lätt grön makeup med mycket skimmer blev det idag. Jag har grundat med primer för att det ska sitta även om det är lite varmt i solen. Jag la Queen Phyllis från i.d. över hela ögonlocket med en fuktad pensel så att den ska bli riktigt intensiv och täckande. I globlinjen la jag Tart, PL, med fuktad pensel och suddade ut över 2/3 av ögonocket. Sedan avslutade jag med min nya favorit, eyelinern med en liten vinge på. På läpparna har jag ett blankt gloss från Lancôme Juicy tube, Marsmallow.  Basen är samma som jag visade i förra inlägget.
image73

image74


True gold

Ännu en guldig makeup... jag tycker att det är så fint med lite guld när jag fått lite färg. Idag är dessutom solen framme och då glittrar ögonskuggan så fint. Kan man motstå guldglitter? Jag kan det inte!
Min bas, som förutom Laguna, är samma som jag alltid har men jag tänkte att det var dags att visa den o vad jag använder till vardags. I framtiden kommer så klart Laguna höra till standardbasen!
image69
Jag börjar med ett varv Mineral Veil (1) för att förhindra att foundation hamnar i porer, det ger ett jämnare resultat.
 Den lägger jag med en stor syntetisk puderborste från The Body shop (6).
Foundation från i.d. Färg: Fairly light (2). Den lägger jag med long handled kabuki från everydayminerals (7). Även den är av syntethår.
Ett varv med Mineral Veil för att fixera foundationen.
Jag lägger bronzer, Laguna NARS (5),  på kinder, i pannan, käkbenet och halsen med den stora puderborsten (6).
Rouge, Orgasm NARS (4), på kindben o lite vid hårfästet med den snedställda rougeborsten från Japonesque (8).
Sist lägger jag ett guldpuder, Goldshine FACE (3). På kindbenet, precis under ögat o snett mot tinningen, lägger jag lite puder med den snedstälda borsten (8) sedan sveper jag över ansiktet, lite mer koncentrerat där jag vill highlighta, med den stora puderborsten (6).
image70
Så var det dags för ögonmakeupen. Guld idag igen! Först och främst primer på hela ögonlocket och svart kajal utmed fransraden som jag suddar ut lite.
Jag börjar med att lägga Lingurie, Make up store, (1) med en mjuk pensel (4) i globlinjen o lite upp mot brynet. Den kommer enbart anas sedan och jag har den för att ge ett mjukt intryck.
För att lägga True Gold, i.d. (2) använder jag en fuktad pensel, dry/wet (5) från i.d. Då får jag en riktig intensiv metallisk ögonskugga. Jag svepte lite torra pigment över för att fixera. Den penseln glömde jag fota, men det är en vanlig mjuk blenderpensel.
Jag blandade Inka (3) med blend & fix, make up store, och la som eyeliner med en snedställd pensel från make up store (6). I globlinjen la jag Inka (3) med en lite pensel från FACE (7) som jag sedan suddade ut med min favorit från Japonesque (8).
image71
image72

En liten guldkant på tillvaron

En guldig mejk blev det igår. Jag gillar verkligen Lounge, Make up store. Den har en superfin färg och är lite grovkornig. Som eyeliner har jag Inka. Som bronzer har jag så klart min nyinköpta Laguna från NARS.
På läpparna har jag presenten ifrån Matilda, Icy pink Estée Lauder. Det passar inte till resten av mejken, men jag ville mest prova det. Så här gick jag och jobbade igår:image67
image68


Remember me?

Nu var det länge sedan som jag bloggade. Jag skyller på att jag har haft alldeles för mycket att göra och att jag har lovat mig själv att enbart blogga för att det är kul inte för att jag måste. Men nu måste jag göra ett litet inlägg. Jag har nämligen fått NARS Laguna. Äntligen! Jag har så länge velat ha denna bronzer men har inte fått tummen ur att beställa. Nu är det gjort. Nu är den min. Jag är lycklig igen. ;)
Det fina med denna bronzer är att den inte är det minsta röd utan ger min gula hudton en perfekt fräsch touch. Jag vill inte få en mörk solbränna i mitt ansikte utan gillar när jag bara får lite kolasåsfärg i ansiktet. Till mitt (ack så oäkta) ljusblonda hår tycker jag att Laguna ger mig en lagom färg i ansiktet. Min inspiration är kolasås och vanilj. Ser ni hur jag tänker?
image64
Jag applicerar den med en stor och mjuk puderborste på kindbenen, i pannan och sist sveper jag över ansiktet utan att fylla på med mer puder i borsten.
Anledningen till att jag äntligen har denna lilla skatt i min ägo är att min kära vän Matilda tog en tur till NY. Matilda köpte själv sin första sminkprodukt. Gissa vilken? Jo, NARS Orgasm! Naturligtvis så blev hon kär i den när hon lånde min, alla blir kära i den. Jag är övertygad om att Laguna kommer bli en lika stor favorit som Orgasm.

Man skulle kunna tro att Matilda inte kunde bli mer omtyckt nu. Fel! Matilda överraskade mig med en liten present. Ett råläckert minigloss från Esée Lauder, Icy pink. Färgen är som namnet skvallrar om en kall rosa. Jag älskar kalla rosa färger på mina gloss. Bild kommer att komma.
Tack Matilda!

RSS 2.0