Khaki o Muffin

En enkel men fin kombination tycker jag att Khaki o Muffin, Make up store, är. Khaki är en militärgrön matt skugga och Muffin är väl de flesta bekanta med, en personlig favorit. Den är en ljus champangefärgad  skimmrande skugga som jag använder hela tiden. Den fungerar både som highlighter o som ögonskugga. Jag tycker även den fungerar ihop med i stort sett alla färger. Den enda ögonskuggan från Make up store som jag kan se botten i. Jag har lagt en primer på ögonlocket, kajal utmed fransraden, Muffin på hela ögonlocket o upp mot brynet. I globlinjen o utmed fransraden har jag lagt Khaki.
image55

image56


Ett blått öga!

På skärtorsdagen så valde jag att sminka mig i en blå som påminner ganska mkt om min egen ögonfärg.
Jag har grundat med en primer och en cremehighlighter över. Primern är så att den ska sitta o inte hamna i några veck o cremehighlightern så att den ljusa skuggan blir riktigt intensiv o fäster ordentligt. Primern är från Urban Decay och cremehighlightern är Dignity från FACE.
Jag lägger (1) Queen Phyllis, i.d., över hela ögonlocket. Jag jobbar in den ordentligt med en mjuk borste. I globlinjen och utmed övre fransraden har som ett smalt V lagt (3)  Crystal Queen, Make up store, sedan lägger jag lite mjukt på den yttre tredjedelen av ögonlocket ett lager av (2) Lovely Linnea, Make up store. Fransraden har jag innan förstärkt med svart kajal. Jag jobbar ihop färgerna med en mjuk pensel.
image52

Som rouge har jag Wishful från FACE och på läpparna har jag Estée Lauder, nr 311.
image53
image54


Empire o Muffin

Ikväll blev det en enkel mejk. På ögonlocket har jag muffin och i globlinjen har jag Empire, båda är ifrån Make up store. Jag avslutar mejken med en flytande eyeliner.
image50
image51

På läparna har jag ett lipgloss från Jessica Simpsons Dessert Beauty. Smakar... godis? Det ska vara plump-effekt, men nja... Färgen heter Slip o jag tycker nog att den är för stark för mig. Men jag kan ibland inte låta bli att använda den. Vem kan motså godis? ;)

Eyeliner igen o igen o igen!

Nu har jag helt snöat in på en ljus mejk o en ordentlig eyeliner. När jag dessutom får en så fin komplimang av Malin så kan jag ju inte låta bli att lägga in en mejk med närblid. Hoppas den blir tydlig nog.
Jag ska beskriva hur jag gjort.
Som bas har jag som vanligt i.d. Som bronzer har jag Marseilles från FACE. 
Jag grundar med en primer från Urban Decay, lägger sedan Muffin , Make up store, över hela ögat hela vägen upp brynet. För att ge en fin form till eyelinern så målar jag den med svart kajal o jobbar ner den lite mellan fransarna. Jag förstärker globlinjen med svart ögonskugga, Pollution från Make up store. Jag lägger den med en liten pensel, ca 2 mm bred o lång, gör ett tunnt streck som inte går hela vägen till eyelinern, utan drar den lite lätt parallellt utmed eyeliner-vingen. Jag suddar ut den så den blir mjuk, men inte bredare. Sedan tar jag en mörkrosa ögonskugga, Diana Make up store, som jag lägger i globlinjen o som ett V med spetsen i yttre fransraden. Jag lägger  även lite Diana utmed nedre fransraden. Sist av allt så lägger jag eyelinern, jag använder en flytande från Shiseido.
För att balansera mejken så använder jag Diana, som jag hade på ögonlocket, som rouge. På läpparna har jag ett korallrosa lipgloss från Estée Lauder, Crystal nr 344.
image47
image48
Jag vet... lite väl lik den föregående mejken. Nästa kanske blir roligare. :)

Eyeliner!!!

Jag tycker att det är så fint med eyeliner! Ändå så har jag det mycket sällan. Men nu tyckte jag att det var dags. Visst är det stiligt!? :)
Jag börjar med att lägga kajal i den formen jag vill ha eyelinern, Den jobbar jag ner i fransarna för att undvika "vitt" mellan fransarna o eyelinern. På ögonlocket o hela vägen upp till brynet så lägger jag Muffin, Make up store. I globlinjen lägger jag svagt med svart skugga som jag suddar ut. Ovanpå den så har jag ett lager med Diana, Make up store. Det är en mörkt rosa skugga, den ger ett djup till blicken.
Sist så fyller jag i eyelinern med en flytande eyeliner från Shiseido. På fransarna har jag Masterpice Max Factor som jag jobbar in ordentligt för att få fylliga och långa fransar.
På kinderna lägger jag favorit rouget Orgasm från NARS och på läpparna Crown från Make up store.
image45
image46

En liten guldkant på tillvaron!

Idag har jag valt en guldig make up.
Jag börjar med att markera fransraden med svart kajal, sedan lägger jag en primer på hela ögonlocket. I globlinjen lägger jag en matt brun skugga från Mineminerals, Kakao. Det var en av produkterna som jag fick i beautybagen i februari. Jag börjar med den mörka i globlinjen eftersom jag vill att den guldiga ska vara mest framträdande. Sist så lägger jag Lounge, Make up store, på hela ögonlocket, samt även lite längs nedrefransraden.
Så här blev det:
image44


Klassfest! :)

I lördags så hade vi klassfest för att fira att tentan var avklarad, det var internationella kvinnodagen och att jag hade fyllt år. Tove var värdinna, tack Tove för en trevlig kväll!
När jag går ut så brukar jag satsa på att sota ögonen, det fungerar varje gång.
Jag börjar med att lägga svart kajal utmed övre fransraden, den jobbar jag ner ordentligt mellan fransarna. Idag ville jag att det skulle bli kolsvart så jag använde Celebration, eyedust från Make up store, som jag blandade med Blend & fix. Det la jag på ögonlocket och sedan fixerade jag det med ännu mer Celebration.
På kinderna har jag lite bronzer, Marseille från FACE, och NARS Orgasm som rouge. Mot de mörka ögonen så tycker jag att det är snyggt med en neutralare färg på läpparna. Jag har på bilden ett rosa läppstift från Make up store som heter Crown.
Som avslutning så sveper jag Gold Shine, ett guldigt löspuder från FACE, över hela ansiktet. Med en ögonskuggeborste så lägger jag även Gold Shine som highlighter vid brynet.
Så här blev det:
image42
image43

RSS 2.0