Världens enklaste sotning

Idag så hade jag lite bråttom men ville ändå få till en sotning. Så idag sotade jag rekordsnabbt! Den skulle inte sitta så länge så jag behövde inte tänka så mkt på att grunda o så.
Längs övre fransraden så drog jag ett kajalstreck, det suddade jag ut med fingret. Sedan tog jag lite svart matt ögonskugga, Pollution Make up store, på en stor mjuk sudd borste och suddar ut över hela ögonlocket. Jag använder samma borste och doppar den lite lätt i ett mossgrönt eyedust, Consuming FACE, och jobbar ut över. Jag jobbar ihop dem och ser till att få en fin form. Jag skakar ur borsten och jobbar in lite Muffin och sveper det upp mot brynet och under ögat. Sedan mascara och svart kajal på inre fransraderna. På läpparna så har jag ett gloss från Estée Lauder, Crystal 344.
image61
image62
image63

Gratis är gott!

Idag är det verkligen en riktig budgetsminkning som gäller! I alla fall när det gäller ögonmejken.  Sminkningen är en matt ljusgrön variant med en liten eyeliner.
Jag har grundat mejken med Urban Decays primer för ogonskugga. Den har jag iofs fått betala för. ;) Jag har lagt Mustard över hela ögonlocket och den fick jag som gåva på en klubbkväll på Make up store, så jag räknar den som gratis! I globlinjen har jag strukit med en tunn pensel ett tunnt streck som svänger ut i en svans så att den ska gå parallellt med eyelinern men ett par millimeter ovanför. Skuggan jag använt är Khaki, en matt grön skugga. Även den var en gåva på en klubbkväll, så alltså: gratis! Sist la jag eyeliner utmed fransraden. Det är en flytande eyeliner från Shiseido som jag fick av en kompis, tack Sarah. Penseln var urkass men den hindrar inte en sminkjunkie som mig så jag har faktiskt klippt den för att få den lagom snedställd och kort. Penslarna brukar alltid vara för långa och spretiga.
På läpparna har jag ett lipgloss som jag fick med gratis i DV. Det är från FACE och ger en mjukt hallonröd ton till läpparna. Den ser mer rosa ut på bilden än vad den gör IRL.
Så här ser min budgetmejk ut:
image59
image60

Some fine lingerie

Nu ska vi se om jag kan lägga ut ett inlägg. :) Blogg.se har inte varit så samarbetsvilligt de senaste dagarna.
I lördags så ficka jag besök av Lynn och helt traditionsenligt så spenderade vi lördagen med att stresshoppa. Så som shoppingmejk hade jag den här kombinationen:
På ögonlocket har jag Queen Phyllis, i.d., på yttre halvan av ögonlocket har jag Lingerie, make up store, i globlinjen o utmed fransraden ar jag den rosa Diana, Make up store. För att markera globlinjen och fransraden så la jag en blyertsgrå lite glittrig ögonskugga blandad med lite vatten, Phantom från PL.
Jag tycker om att balansera mejken med att använda samma färger om det är möjligt som ruge som ögonskugga. Så jag la först Lingerie över kindbenet o lite mindre Diana över den. Så här blev det. :)
image57
image58

RSS 2.0