Tentatider...

Just nu är det tentaplugg som gäller för mig. Det blir inte mycket tid att sminka sig. När allt har lugnat sig nästa vecka kommer det bli mer som vanligt!
Hej så länge!

Bara en söndag

Ikväll så ska jag bara ta det lugnt så jag la min vardags make up. Jag gillar den här eftersom den är enkel men fin. Den drar inte till sig någon uppmärsksamhet vilket passar ganska bra att ha till vardags ibland. Jag har använt Treasure och Savanna från Make up store, kampanjen Wild som kom förra året. Den är brun med lite gröna toner i, Savanna är den ljusare och Treasure den mörka som jag har i globlinjen. På läpparna har jag ett gloss från FACE, nr 7. Det ger en lite mörkare ton till mina läppar, istället för rosa som jag brukar ha är de lätt brunaktiga.
Så här lämnade jag hemmet idag:
image41


Barnkalas!

Igår var jag på barnkalas! Idas son fyllde tre år och detta skulle självklart firas. Det blev ett dunderkalas! De bjöd på underbar plockmat och massor av kakor och en spiderman-tårta. Hela lägenheten var full av folk och alla verkade ha jättetrevligt, vilket jag också hade. Jag passade så klart på att låta barnkalas bli temat för min sminkning. Så jag la en gul+rosa+tuskos kombination. Här ser ni resultatet för min barnkalas sminkning.
image38

Ruta nr 1. Jag la rosa på hela ögonlocket, använde Soft cream eye colour 07 med #15 från FACE, jag fixerade den med Mango tango från pureluxcosmetics.com med pensel 230 från Japonesque.

Ruta nr 2. I globlinjen la jag Buzzer, Make up store, med # 11 FACE och ovanpå den för att få den riktigt skimmrig använde jag Seashore, pureluxcosmetics, vilken jag la med en mjuk pesel som suddade lite medan jag la på den.

Ruta nr 3. I inre ögonvrån och undre fransraden la jag Playful, Make up store, med # 11 från FACE och vid brynet la jag den med 230 Japonesque.

Ruta nr 4. På läpparna har jag ett rosa läppstift, 21 Nouba, och som en rouge Sorbet från i.d. 

image39
image40


Devil dust

Ikväll var jag ute en sväng på stan och då passade jag på att sota i mörkt lila. Jag har använd ett svartlila eyedust från Make up store, Devil dust. Ovanpå har jag lagt ett tunt lager av Empire, även den ett eyedust från Make up store. För att ljusa upp under ögat har jag använt Banana split från pureluxcosmetics.com och runt ögat samt som highlighter vid brynet har jag Gold shine, ett löspuder från FACE. På läpparna är det ett läppstift från Estée Lauder, nr 311. Som rouge har jag NARS orgasm.
image35

1. Jag börjar med att lägga kajal utmed fransraden som jag suddar lite.
2. Jag använder max coverage concealer, i.d., för att applicera
3. Banana split, pureluxcosmetics, under ögat där det tenderar att bli blåaktigt. Gul neutraliserar blå.
4. Med den lilla borsten # 11 från FACE lägger jag
5. Devil dust, Make up store, och suddar den samtidigt som jag applicerar den.
6. För att få den sotade looken suddar jag ordentligt med 232, Japonesque, jag jobbar mot brynet där det är som högst. Inte utmed fransraden.
7. Empire, Make up store, duttar jag lätt ovanpå med fingret.
8. För att ljusa upp runt ögat och vid brynet använder jag 230, Japonesque, för att applicera
9. Gold shine, FACE. Jag vill inte ha en skimmrande highlighter när jag sotar, jag tycker inte att intrycket blir litka bra på mig då. Därför använder jag mig av detta guldiga löspuder istället. Lagom mkt skimmer.
10. Avslutningsvis så öser jag på med massor av svart mascara. Max Factors Masterpiece separerar fransarna och ger långa böjda fransar.

Så vad tycks?
image36
image37

Matildas val

Påskgul och gräsgrön var de två färger som Matilda tyckte att jag skulle prova. Jag lovade henne att ordna det, det tog en vecka, men nu blev det av. Så här ser ni hur det blev. Gjorde Matilda ett bra val? Ska jag låta henne välja igen?
image32
1. jag börjar som vanligt med att måla kajal först som jag suddar ut lite. Kajalen jag använder är från Lancôme, Le crayon khôl Noir.
2. Efter att grundat med Urban Decay eyeshadow primer så lägger jag gult på 2/3 av ögonlocket, explore från Make up store. Jag använder # 10 från FACE. Jag får jobba in den ordentligt för att den ska bli tillräckligt täckande.
OBS OBS OBS!!! jag har på bilden vänt på två och tre!!! Den gula är steg 2 och den gröna steg 3, rätt pensel ligger under rätt skugga.
3. På resterande tredjedel så lägger jag grön skugga, Eclipse Make up store, med en mjuk pensel från Oriflame. Jag jobbar inte ihop färgerna för mkt, suddar bara lite i kanterna. Jag förstärker nedre franskanten med lite grönt också.
4. Detta fina eyedust är från FACE och heter playful. Jag lägger ett tunt lager över allt det andra och även lite mot brynet och i innre ögonvrån. Jag använder fingret, vilket är oslagbart i vissa situationer.
5. Jag avslutar med att markera övre fransraden med en mörkgrön, Khaki från Make up store. Jag lägger den men den lilla penseln från FOB.

image33
image34

Som bas är det i.d. och jag har marseille, FACE, som bronzer och sugerpink från Make up store som rouge.


Turkos torsdag

Idag satsade jag på en champangeguldig och turkos kombination. Skuggorna jag har använt är från pureluxcosmetics.com och från madminerals.org. Jag har grundat med ett lager av eyeshadow primer från Urban Decay och sedan ett lager av Dignity från FACE.
image27

Jag började med att markera övre fransraden med svart kajal från Lancome, Le crayon Khôl noir (1). Sedan så har jag valt att markera globlinjen med en kall brun skugga, Cashmere från pureluxcosmetics.com med den lilla penseln som ligger under (2).

Jag suddar ut den lite med penseln som ligger mellan 2 o 3, Japonesque 230.

Sedan lägger jag Dignity med en pensel av syntethår, #15 från FACE (3).
Nästa steg är att lägga skuggan som ska vara på ögonlocket, den lägger jag med en mjuk pensel som har okänt ursprung (4). Jag lägger den försiktigt och trycker lite så att den ska fästa ordentligt.
I globlinjen och lite utmed övre och undre fransraden lägger jag Cashmere med # 11 från FACE (5). Jag suddar inte ihop dem utan låter de vara lite separerade.
Jag avslutar med att tunt förstärka övre fransraden med kombination (2), blandar med lite vatten för att få en flytande formula.
Sist avslutar jag med Masterpiece Maxfactor mascara.

Som rouge har jag NARS orgasm, bronzer är Marseille från FACE och basen är som vanligt från i.d.

image30
image31

Så vad tycker ni? Är det en bra kombination med guld och turkos? Jag kommer nog satsa på den igen när jag fått lite mer färg i sommar. Jag vill gärna veta vad ni tycker.


Vad fanns i Beautybagen?

Det är väl inte många som missat beautybag.se? Jag fick min häromdagen och så klart vill jag då prova det som fanns där i. Jag fick en kakaobrun ögonskugga från mineminerals.se och en mascara från Yves Rocher. Jag tyckte att ögonskuggan blev snygg till mina blå ögon, men jag tyckte att den blev lite för rödaktig så jag la lite guldig skugga över den och suddade ihop. Den jag använde var True gold, i.d. Det är en ljusguldig skugga som ger ett fint skimmer. Jag använde ingen primer eftersom jag tycker att det är lättare att sota utan, dessutom skulle jag bara vara borta ett par timmar. Bilden är tagen när jag kom hem, vilket är 6 h efter sminkningen var gjord. Den satt bra tycker jag.
Steg för steg.
1. Svart kajal från Make up store suddas ut längs övre fransraden.
2. Kakao från Mine läggs med en fuktad pensel, den mindre av de två modell 11 L FACE. Den lägger jag inte hela vägen upp till globlinjen.
3. Suddar ut med den större penseln, nr 232 Japonesque.
4. Lägger True gold ovanpå med fingret, suddar ihop dem med samma som vid steg 3.
5. Sveper lätt med den stora borsten vid undre fransraden och använder enbart de pigment som finns i penseln. Jag vill inte ha för markerat eftersom det ger mig "ledsen hund"-look.
6. På fransarna provar jag den andra produkten jag använt från Beautybag, mascaran från YR Extensium.
7. På kinderna väljer jag en matt bronzer från FACE, Marseille. den lägger jag med The Body Shops stora puderborste. Mjuk som en liten kattunge. Jag väljer en stor puderborste för att jag inte ville att det skulle bli för markerat utan enbart ge en mörkare ton.
8. På läpparna har jag ett gloss från Shiseido, G12 Mango. Det är ett kistrigt gloss som sitter länge.

Som bas har jag foundation från i.d. Fairlylight och som löspuder har jag i.d. Mineral Veil. Den basen använder jag alltid.

Vad tyckte jag om Kakao och YR Extensium?
Ögonskuggan gillar jag. Den framhäver min ögonfärg och sitter bra, trots att jag itne har primer under. Mascaran får tummen ner. Den var kladdig och gav inget speciellt resultat. Fransarna fick färg, men mycket mer var det inte. Jag kommer inte att köpa mascaran igen, men jag kommer säkert att handla av Mineminerals eftersom jag blev nyfiken på deras produkter nu.
image24
image25
image26

Jag fick en hel del annat kul i beautybagen också, men jag återkommer till dem vid ett annat tillfälle.

Be my Valentine!

image19
Idag är Alla hjärtans dag. Och det är en mycket speciell dag för oss nyblivna singlar... men jag är inte bitter! ;-) Jag gör det bästa jag kan av situationen. Jag firar på mitt eget sätt, jag sminkar mig i temat. Jag tänker på marshmallow och spunnet socker. En sminkning i rosa och skimmer. Jag har lagt rosa på ögonlocket, samma som igår Clarins soft cream eye colour nr 07, från mitten av ögonlocket till den inre ögonvrån har jag Muffin från Make up store. För att få lite mörkare i globlinjen valde jag en rosa som jag har i en chanel palett, nr 95 sparkling satins. Chanels ögonskuggor är dåliga, färglösa och hutlöst dyra. Köp ej! Jag trodde att jag skulle älska den här paletten, den har så fina färger, men vilken besvikelse. Färgerna är bleka och fastnar inte bra. Jag använder de endast när jag redan har samma färg på ngt anna o bara vill ha lite extra glitter. Kunde lika gärna valt en annan rosa, men nu så låg den närmast. :) Jag avslutade med att lägga en svart eyeliner, vatten+pollution MUS. På läpparna har jag ett rosa läppstift från Nouba nr 21. Det är ett svårt läppstift, man ser väldigt rynkig ut på läpparna, man måste bita av ordentligt och gärna ha ett gloss över. Jag kommer nog gilla det så småningom. Färgerna syns dåligt på bilden, men jag var i alla fall rosa!
image20
   

Hoppas ni alla får en trevlig dag! Själv ska jag ut med några vänner och eh... fira något. :)

Shangri-La

Jag har ett eyedust från FACE som jag tycker är så fin. Den skiftar i orange och rosa, vilken som blir mest framträdande beror på hur man applicerar den. Jag valde idag att låte det oranga bli den framträdande färgen. Eftersom jag själv gillar färgen så mkt så har jag så klart rekomenderat den vidare, men får ofta frågan hur den ska appliceras för bästa resultat. Jag tycker att det bästa sättet för att få den att bli orange är att trycka fast den och för att få den rosa så suddar jag lite mer. Man applicerar den med fördel med en fuktig pensel och har en primer under. Jag gjorde iofs inte så idag utan jag valde att lägga en cremeögonskugga från clarins som grund, under den har jag primer så att skuggan ska sitta hela dagen. Jag ramade in med lite svart o matt skugga och svart eyeliner.
image17

Idag ska jag beskriva lite mer noggrant hur jag har gjort.
1. Primer på hela ögonlocket och upp till brynet, håller ögat stängt till det har torkat.
2. Svart kajal längs övre fransraden. Jag gillar Make up stores eftersom den är så mjuk att den går att jobba ut samt att den blir riktigt svart.
3. Jobbar ut kajalen så den kommer ner mellan alla fransar och suddar ut den lite. Till det använder jag den minsta penseln på bilden. Det är en gammal trotjänare från FOB som har hängt med många år. Ett bra exempel på att det finns billiga och bra penslar. Kostade nog 20 kr på h&m.
4. Applicerade cremeögonskuggan från Clarins, soft cream Eye colour nr 07, över hela ögonlocket och upp till brynet.
5. Applicerade Shangri-la på ögonlocket med den stora borsten längst till höger. Jag blev lite inspirerad av budgetborstar och valde därför denna. Detta är också en gammal borste från FOB.
5. I globlinjen har jag svart skugga från Make up store, Pollution. Den har jag applicerat med borsten i mitten. Jag suddade ut den med en mjuk borste, men glömde av att fota den.
6. Som highlighter har jag den ljusrosa från paletten BeYu, vid brynet och i inre ögonvrån.
7. Den undre fransraden har jag lagt lite av cremeögonskuggan från Clarins och även lite av den rosa highlightern.
8. Som eyeliner har jag den svarta skuggan från MUS som jag la med den lilla borsten från FOB.
9. Sist är det så klart mascara, just nu så använder jag Masterpiece från Max Factor.
image18
På läpparna har jag ett orangerosa läppstift från Lancôme, 100 orange. Ovanpå det har jag ett lager av lipgloss från MAC, Glosspitality. Ett nästan färglöst och mycket mjukt gloss som annars är ett bra vardagsgloss. Ger ingen klistrig känsla.

Depend on pink!

Jag har inte fastnat för trenden med mörka naglar. Jag kanske kommer dit, men jag är inte där nu. Jag är en ganska blek flicka och tycker att mörka naglar enbart förstärker det. Naglack som går i ljus pastellrosa och babyrosa är de som faller mig i smaken. De passar till min ljusa, men dock lite gula, hudton. Det senaste lacket är ett budgetlack från Depend. Det blir en lagom rosa nyans tycker jag, men jag är inte förtjust i själva lacket. Det är svårt att få jämt, blir randigt, och sitter inte bra på nageln. Redan dagen efter börjar det flagna i kanterna. Jag gillar OPI och blir för varje annat lack jag provar enbart mer övertygad om att det är min favorit. På bilden är det två lager av lacket Depend nr 111.

Lovely Linnea is a phisolophic crystal queen!

image14

Idag så satsade jag på en helblå sminkning. Jag har lagt en glittrig blå skugga, Lovely Linnea, MUS, på ögonlocket. Den la jag med en fuktig pensel för att få ett intensivt resultat. Grunden är Urban Decay eyeshadow primer. I globlinjen har jag lagt Crystal queen, MUS, som är en mörkmattblå skugga och sedan har jag jobbat ihop dem med den penseln på bilden, en absolut favorit i samlingen eyecrease 232 Japonesque. Som highlighter har jag Philosophic, FACE, den la jag tunt vid brynet och lite i inre ögonvrån. Jag svepte även lite av den tunt över resten av sminkningen.
Under ögat så har jag markerat fransraden genom att svepa med eyecreasepenseln, använt pigmenten som finns kvar där i, vill inte få för mörkt under ögat. Sist har jag använt Crystal queen på en tunn fuktad pensel för att göra en eyeliner. Jag har försökt att göra en bild av alla småbilder... ja, jag tror på learning by doing. :)

Lekfull lördag

Det är lördag och jag valde att använda en ljusgul eyedust ihop med ett lila/svart eyedust. Sminkningen är en ganska vanlig dagsminkning. Jag valde att rama in med lila, roligare än brunt men mjukare än svart. Jag brukar annars använda den lila/svarta till att sota med, men den fungerar bra till det här också.
På ögonlocket har jag Playful, FACE, och i globlinjen är det Devil Dust, MUS. Som highlighter vid brynet har jag lagt lite muffin, MUS.
För att få skuggan att sitta hela dagen så grundade jag med Urban Decay eyeshadowprimer och sedan ett tunt lager med cremehighlightern Dignity, FACE. Jag tycker att det ger en bra grund som skuggan kan fästa på samt att den inte lägger sig i några veck under dagen. Det sitter som berget en hel dag.
 

Precleanser


Den här produkten har gjort underverk för min hud. Det är en vattenlöslig olja som man använder som en förrengöring. Den löser enkelt upp allt smink och smuts, tar även bort ögonsmink. (Har ej provat på vattenfast mascara.)
Häll upp lika mycket som en knapp enkrona i handen och massera in i ett torrt ansikte, sedan blöter du ansiktet och masserar en gång till, därefter sköljer du av oljan som är kvar. Sedan tvättar man som vanligt.
Jag gillar den här för att jag kan regöra min hud på djupet utan att torka ut huden. Oljan lämnar inte kvar någon hinna efter sig. Efter att ha använt den ett år så är den här numera en av de få produkterna som kallas "ordinarie" i mitt badrumsskåp, jag brukar sällan använda samma produkter en längre tid. Kostar ca 420 kr i butik/salong, men finns givetvis mycket billigare på nätet. Kolla in www.jeseybeautycompany.co.uk/index.php ingen frakt eller tull (från UK) tillkommer.


Inget smink på flera dagar...

Nu är jag på landet hos min mamma. Då blir det inget sminkande. Eller det lilla som blir är inget kul att fota. Men jag gör mycket annat kul. Jag försöker umgås så mycket jag kan med min familj, speciellt med de två yngsta. Mina underbara syskonbarn! Vem kan låta bli att bli glad när man träffar dem? Inte jag. Jag och Liam, 5 år, spelade kinaschack. Liam vann, inte överlägset, men han vann. Jag vet inte hur, jag vet inte varför, men han vann. Är det någon som kan reglerna som kan förklara hur och varför han vann? Ingen av oss kunde dem, så det var svårt för mig att säga att han inte vann. Jag vet ju inte hur man vinner och i och med det inte heller hur man förlorar. Sedan så gjorde vi pussel. Liam målade en gul buss och klippte sönder till oigenkännlighet. Bra pussel, lite avancerat. Jag målade en gris med en pedagogisk bakgrund. Den hade en horisont, inget mellanrum mellan marken och himlen. Liam var inte imponerad och undrade bara varför gräset nådde hela vägen till himlen. Ja, allt har sin tid... Än så länge så ska det tydligen finnas något vitt mellan himlen och gräset. Är det någon som vet vad detta vita är? Många frågor ställs när man umgås med en klok femåring. Det är enklare med Kasper. Han frågar inget. Men han skriker. I affären fick jag stränga förhållningsregler att inte skrämma honom. Jag förstår inte hur han kan bli rädd för sin egen moster?

Pretty in pink

Det regnar, det blåser, vädret i Örebro värmer inte mit hjärta. Grått, grått, grått... Så för att inte försvinna i allt det gråa valde jag att måla mig med rosa. Det beskrivs bäst med ett citat från ett geni, Pumbaa, "Bowla med gamar, strike varenda gång!" . Rosa går alltid hem. På ögonlocken så la jag Dignity, FACE, för att fästa Luminous, PL, som enligt mig sitter urdåligt utan cremehighlighter. För att rama in ögat så la jag Pollution, MUS, i globlinjen o utmed fransraden. För att highlighta la jag muffin, MUS, nära brynet men även lite av en rosa highlighter från en palett från BeYu, Catwalk eye lights. Man skulle kunna tycka att nu var det nog med allt rosa men jag satsade på Orgasm från NARS som rouge och ett corallrosa läppstift från Estée Lauder, Crystal Coral. Nu kände jag att det skulle bli lite lättare att möta den gråa vardagen.

image8


Alla goda ting är tre...

Min vän Lynn är frisör och har introduserat mig in i hårprodukternas förlovade värld! Tack vare henne så får jag prova den ena kanonprodukten efter den andra. Hon ser till att jag ser representabel ut i håret och att jag har de bästa produkterna. Tack Lynn, utan dig har jag sett ut som ett fågelbo i håret.

1. Dust it, Osis - en underbar produkt som ger volym åt det allra plattaste hår. Det är en torr puderprodukt som man applicerar i hårbotten. Viktigt att håret är helt torrt! Strö som med ett saltkar där du vill ha volym, man behöver inte ens tupera. Under kvällen så behöver man bara rufsa lite i det. Passar dig som har lite småfett o tråkigt hår och vill snabt ha en festfrisyr! En fördel är långa naglar när man ska rufsa i det, jag når inte ner till hårbotten utan naglar. Kritik mot produkten: håret blir strävt så det är mest av allt en festprodukt, inget jag använder till vardags.

2. Pearl whip, Playball, L'Oréal professionnel - när håret bara inte vill bli fint och saknar lyster räddar den här cremen mig varje gång. Cremen är lätt och doftar fräscht av ananas och vanilj. Applicera i toppar och lite i överhåret för att få fina separationer. Det här är en lifesafer som ryms i handväskan.

3. After party, TIGI Bed head - används i blött hår innan styling eller dagen efter, vilket är då jag väljer den. Hinner jag inte fixa håret trots att det är livlöst och tråkigt så tar jag den är och håret får tillbaka sin glans och blir mjukt igen. Den samlar ihop riset och ger en ny fräsch doft till mitt hår. Perfekt "dagen efter", vilket namnet borde vara en ledtråd till...

1  2  3


Grönt är skönt!

Eftersom jag för tillfället läser om symboler och betydelsen av dem så kan jag ju inte låta bli att använda mig av lite symbolik här i min nya blogg. Min första sminkning är grön, vilket även bloggerskan är! Ja, ni hänger med hur jag tänker.
Jag tycker om att matcha, så till en grön tröja så är en grön skugga det självklara valet. Jag har idag använt mig av Tart från www.pureluxcosmetics.com, Khaki, Make up stor (MUS), i globlinjen och lite Mustard (MUS) som highligher under brynet och i inre ögonvrån. När jag blir lite bättre på att hantera min dator så kommer jag kunna skära i bilderna och annat som är bra att kunna. Men det kommer...
Så här är min första bild.
Tart och Khaki


Välkommen!

Välkommen till min sminkblogg! Jag kommer att blogga om smink, hudvård, hårvård och annat som ligger mig varmt om hjärtat. I första hand kommer jag att fota dagens mejk, men det kan bli lite blandat.
Hoppas att ni kommer att följa med mig!

Frida

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0