Mayhem från Urban Decay

Idag blev det en blålila sotning. Först la jag kajal utmed fransraden som jag jobbade ut ordentligt mellan fransarna. Nästa steg var svart matt skugga, Perversion UD, i globlinjen och lite utmed fransarna. På ögonlocket har jag Mayhem. Den är en mörk blålila krämig skugga. Jag la Vanilla, MUS, under brynet. Det är en matt äggskalsvit skugga. Sist eyeliner och mascara.

Lilac

Jag har nu äntligen fått min beautybag... den skickades nämligen till min adress jag hade för ett år sedan. Till en stad 20 mil bort. Inte så kul. Jag är inte stormförtjust i innehållet men det fanns några godbitar. Jag hade valt makeup och fick bland annat en penna från Claudia, Liliac shimmer. Den har en mkt krämig formula så jag har den som bas i den här makeupen. Eftersom den var så fet valde jag att ha UDPP under så att inte skuggan skugge hamna i vecket under dagen. Ögonmejken satt som berget hela dagen. Över Lilac har jag UDs Grifter på ögonlocket och Mayhem i globlinjen. Jag är fortfarnade lika nöjd med min BoS.


Baked och smog

Jag fortsätter att prova skuggorna från UDs BoS. Idag provade jag den kopparguldiga Baked tillsammans med den mer svårdefinierade färgen Smog. Smog är brungrå men mest brun. Som grund har jag som vanligt UDPPoch Dignity. Jag är fortfarande lika nöjd med kvalitén på dem. De är krämiga och fäster hur bra som helst. När jag kommer hem ser det lika bra ut som när jag lämnade lägenheten. 




Utmed fransraden använde jag den matta svarta skuggan Perversion. Ja, namnet kunde varit bättre.  


En utmanning...

Jag har blivit utmanad av rocketqueen.
Jag ska skriva sju saker om mig själv. Det låter inte så mycket men det är mycket. Jag ser om jag kan.

Så här ska det gå till:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg

*Jag älskar att skriva tentor, prov och andra test. När andra förfasar sig över tentor så känner jag en skräckblandad förtjusning någonstans i magen. Visst blir jag också stressad men jag tycker att det är spännande att få se vad man kan.

*Jag är livrädd för mörker. 27 år gammal och vågar knappast gå ut efter det mörknat, inte ensam iaf. Går jag ut så har jag med mig mitt paraply. Annars vågar jag inte.

*Jag är väldigt stolt över min familj. Min pappa för att han är så snäll och tålamodig. Min mamma för att hon är så modig och gör ett så bra jobb med människor. Hillevie (storasyster) för att hon har en så fin familj, jag kommer aldrig bli en lika bra mamma. Hanna (lillasyster) för att hon vågar avstå från bekvämligheter och är så rolig.

*Jag är livrädd för att bli gammal, eller framför allt att se gammal ut. Jag vet att alla ska den vägen vandra men jag vill inte. Jag kan ligga vaken i timmar och förfasas över att rynkorna sprider sig i mitt ansikte. Desperat kastar jag mig över mirakelkrämer och andra knep för att stoppa tiden.

*Jag är långsint. Fruktansvärt långsint. Blev man ovän med mig  grundskolan så ska man veta att man fortfarande står på min lista.

*Jag är en obotlig tidsoptimist. Alltid sen alltid stressad. Varje dag likadant. Nu med. Nu missar jag den buss jag skulle tagit. Skit!

*Jag är rädd för att åka bil. Jag fantiserar varje gång jag åker bil hur någon anna kör in i mig och revbenen krossas och benpipor går ut genom huden, hur mina knän skjuts in i låren och pannan krossas. Livrädd.


Jag inspireras av makeupoholic och låter det vara fritt att anta utmaningen. Anledningen? Jag är för sen för att hinna. Bussen går snart.
kram kram


Absinthe

Idag föll mitt val på Absinthe från Box of shadows. Grunden är som vanligt med UDPP och Dignity. Jag började med kajal utmed fransraden som suddas ut. Absinthe på yttre halvan av ögonlocket, den applicerades med en liten fast pensel. På inre halvan la jag den ljusgröna skuggan från Pink, nr 009, som jag beställde samtidigt som Box of shadows. Den applicerades med i.d.s wet/dry. Som highlighter har jag Muffin. Slutligen sveper jag med en stor mjuk pensel ett lager av absinthe igen och utmed nedre fransraden.





Last call, Scandal och midnight cowboy

Lördag kväll och teater står på schemat. Det är inte jag som ska spela utan jag ska titta på en föreställning. Jag fortsätter med samma färger som tidigare men lägger till en lite mörkare gammalrosa.
Grunden på ögat är UDPP och Dignity. På halva ögonlocket, närmast näsroten, läger jag midnight cowboy. Den är verkligen fin men de stora glitterflanen ramlar mest ned på kinderna. Jag ska prova att fästa den med en fuktad pensel för att se om det hjälper. På andra halvan av ögonlocket har jag Scandal som är rosa. I globlinjen lägger jag Last call och suddar ut. Till den ljusa makeupen valde jag att ha en bredare eyeliner. På läpparna har jag rosa Crown från MUS.





Paket från hqhair

Igår fick jag ett paket från hqhair. Som jag skrev i tidigare inlägg så hade jag beställt Box of shadows från Urban decay. Det slank med två ögonskuggor från Pink också. Hqhair har en outletshop och där hittade jag en ljusgrön och en ljusblå skimmerlösskugga. De kostade bara ett pund styck så jag kunde inte låta bli.
Här lägger jag ut ett par blider på mina inköp. På en bild har jag lagt en ögonskugga från Make up store för att ni ska få en känsla av storleken på boxen. Penslarna har jag lagt lite på kanten så att man bättre kan se hur de ser ut.





De små skuggorna är från Pink och den gröna t.v. har nr 09 och den blå t.h. har nr 06. På handen har jag applicerat dem med Dignity som grund. Jag tror att det krävs en ganska klistrig grund för att de ska komma till sin rätt.


Ja, vad kostade kalaset? Det gick på nästan 400 kr inkl frakt. Värt det? Jag tycker det.

Box of shadows

Idag fick jag ett paket. Box of shadows från Urban Decay. Oh my GOD. Jag är helt såld. Alla sexton ögonskuggor är sååå fina! Jag har rocketqueen att tacka för att jag fann den här underbara boxen. Här kan ni läsa mer om den. Jag beställde den i måndags kväll och idag, torsdag, fanns den i min hand. Det gillar jag.
Jag skulle bara iväg till gymmet i eftermiddag men jag kunde inte låta bli att prova lite. Jag fäste på Dignity och UDPP. På ögonlocket har jag Midnight cowboy, vilken fin champangefärgad skugga med stora glitterflan, och i globlinjen har jag Scandal, en ljusrosa skugga. Jag kan bara fortsätta lovorda denna underbara box. Så fin så fin... jag vill bara vara med min box.


Powdery nut

Jag hade totalt glömt bort den här ögonskuggan. Den inhandlades förra våren men jag använde den bara en gång och sedan hamnade den långt ner i en låda och har stannat där. Igår fick jag tag i den och bestämde att den skulle användas idag. Så jag har Powdery Nut, MUS, på ögonlocket och Treasure, MUS, i globlinjen.



Lite mer Halloween

Jag lägger ut en bild till på halloween-sminkningen. Här ser man uppsättningen lite bättre.


Queen Phyllis och Shangri-la

Idag blev det en ljus sminkning i oragne och rosa toner. På ögonlocket grundade jag med UDPP och Dignity. Närmast inre ögonvrån har jag Queen Phyllis, i.d., och på andra halvan har jag Shangri-la, FACE. I globlinjen la jag en tunn linje Treasure, MUS, som är en brun skugga. Den har jag även utmed fransraden det allra sista. Mot brynet har jag Muffin, närmare globlinjen lite Lingurie, båda MUS, och Orgasm i globlinjen. På läpparna har jag Crown, MUS.


Halloween...

Nu i lördags så var jag på Halloweenfest med Andreas och hans dotter Pauline. Pauline var en otäck vampyr, Andreas var en död präst och jag var en död festdeltagare. Lite nödrims varning jag vet. Haha! Nu när man äntligen sminkar sig ordentligt så glömmer jag så klart min kamera. Jag blir så trött på mig själv. Men jag tog ett kort på min sminkning i alla fall med min mobil. Det finns en bild till, ska lägga upp den så fort det tekniska vill samarbeta.

Så här gick det till:
Först la jag Cover all blue, MUS, blandat med blend and fix i nästan hela ansiktet, över läppar och allt.
Nästa steg foundation. Av en händelse så hade jag en felbeställd mineralfoundation från Mad minerals liggande. Den var på tok för ljus för mig samt att den drog lite mot grönt. Perfekt för Halloween! Ibland är det bra att man är dålig på att rensa bland burkarna.
För att få en matt och blek yta la jag massor av nästan vitt puder ovanpå allt. Jag hade tur att hitta ett ljust puder från IsaDora, lustigt nog var det placerat bland bronzerrna. Man måste vara engelsman för att ha det som bronzer. ;) Pudret heter Velvet touch compact powder, 10 sheer transparent. Måste säga att jag var riktigt nöjd med hur blekt och täckande det var. Men inget jag någonsin velat ha i vanliga fall. Jag såg alldeles för sminkad ut, men det var helt i sin ordning på Halloween.
Ögonen sminkades svarta och håliga. jag sotade med Pollution och Nectar, båda från MUS: Nectar är en orangeröd skugga, den var perfekt som effekt mot den bleka basen. Så hade jag såklart mycket eyeliner, mascara och kajal på inre fransraden.
Som rouge använde jag Nectar. Det är snyggt att ha så få färger i ansiktet som möjligt när man ska se lite död ut.
Läpparna täckte jag med Cover all och puder.
Håret tupperades och sattes upp med ett litet tjusigt diadem och hårnålar. För extra effekt satte jag fast spindlar i mitt sockervaddshår.

Consuming

Jag bad om förslag och fick ett om en grön mejk. Min tanke var att få en mörkgrön med Khaki, MUS, och Consuming, eyedust från FACE. Förslaget var iofs mossgrön men jag fick inte fram ngn bra mental bild på mossgrön... Jag måste nog ha en riktigt djupt gröngrön. Jag får leta bland burkarna. Men grönt blev det i alla fall till slut. Jag har Mustard, MUS på hela ögonlocket mot brynet. Den är bara aningens grön. På hela ögonlocket la jag Khaki och ovanpå den la jag Consuming med en fuktad pensel, wet and dry från i.d. Så har jag såklart lite eyeliner och mascara.
Jag lägger in små bilder för jag hade så bråttom när jag fotade så jag ser hemsk ut på bilderna. Hemsk. Men ni klickar upp dem på egen risk. Jag förstår inte hur mitt hår ser ut...
 

Fler förslag mottages tacksamt, inte bara på färger utan även på idéer på sminkningar.


RSS 2.0